Κι ύστερα διαμαρτύρονται γιατί τρώνε γιαούρτια


Τσίπα: Λέξη σλαβικής, κατά πάσα πιθανότητα, προελεύσεως, που σημαίνει πέτσα, αλλά εναλλακτικά αναφέρεται και στην παχιά κρούστα των γαλακτοκομικών προϊόντων.
Μεταφορικά αναφέρεται στη ντροπή και
την έλλειψη ηθικής συμπεριφοράς. Ο μη έχων τσίπα -ξετσίπωτος- είναι ο ξεδιάντροπος, ωσάν δεν έχει δέρμα, ο άσεμνος, ο ανήθικος χωρίς κανέναν φραγμό.
Ας πάει κάποιος ένα λεξικό στη Βουλή μπας και μάθουν την ετυμολογία της λέξης που τόσο τους χαρακτηρίζει. Και κυρίως οι βουλευτές που αποφάσισαν να “αναστήσουν” το σκάνδαλο της Siemens, όχι γιατί πράγματι θέλουν την κάθαρση αλλά για λόγους καθαρά μικροκομματικούς, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και το χειρότερο: γιατί θέλουν να συγκαλύψουν ευθύνες βαρύτατες κάποιων εν ενεργεία πολιτικών, επιχειρηματιών κ.λπ.
Ωσάν να μην έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος απαιτεί δικαιοσύνη και τιμωρία των συμπεριφορών που πληγώνουν την κοινωνία. Οι πολίτες δε θέλουν άλλα σκάνδαλα, ζητούν πραγματικό κολασμό αυτών που φταίνε.
Αποφάσισε λοιπόν το ΠΑΣΟΚ να μαζέψει υπογραφές για να στείλει στην προανακριτική τέσσερα πολιτικά “πτώματα”. Και μάλιστα 2 από κάθε κόμμα. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Τ Μαντέλης από το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Αλογοσκούφης και Χρ. Μαρκογιαννάκης από τη ΝΔ, αν και ο τελευταίος έχει αποχωρήσει.
Δηλαδή με τη δίωξη αυτών δικαιώθηκαν όσοι πέρασαν χιλιάδες ώρες πάνω από τη δικογραφία για το σκάνδαλο της Siemens;
Με την απίστευτη αυτή πολιτική ξεφτίλα και τον ανεκδιήγητο πολιτικό συμβιβασμό κλείνει το μεγαλύτερο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης;
Κανείς δε θα πάει φυλακή; Ο Χριστοφοράκος κάνει διακοπές στο Μόναχο, ο Καραβέλας είναι… άφαντος, οι Γερμανοί διευθυντές έχουν κάνει συμφωνίες με την γερμανική κυβέρνηση και δεν πάνε ούτε μια ώρα φυλακή.
Και ξαφνικά θα ξεχάσουμε τα “μαύρα ταμεία”; Που είναι ο στρατηγός Τσουκάτος που δήλωσε ότι γέμισε τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ με χρήματα από μίζες; Ο Σημίτης δεν ήξερε από που χρηματοτοδούνταν η προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του;
Οι φήμες για ανάλογες χρηματοδοτήσεις και των ταμείων της ΝΔ με τον μακαρίτη Βαρθολομαίο δεν θα εξεταστούν ποτέ;
Τα ταξιδάκια υπουργών και δημοσιογράφων με χορηγίες της Siemens που είναι;
Οι ηλεκτρικές συσκευές που δόθηκαν σε πολιτικούς δεν θα ερευνηθούν ποτέ;
Το σημαντικότερο: Η Siemens έχει αποκαλύψει ότι έφυγαν από τα ταμεία της για χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα πάνω από 200 εκατ. ευρώ. Που είναι όλα αυτά τα λεφτά, κανείς δε θα το ψάξει; Θα μείνουμε στους τέσσερις που παραπέμπονται;
Λίγη τσίπα δεν υπάρχει να ξεπεράσουν οι πολιτικοί ταγοί της χώρας τις σκοπιμότητές τους και να δικαιώσουν τις προσδοκίες του κόσμου;
Κι ύστερα διαμαρτύρονται γιατί τρώνε γιαούρτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου